Douwe Ziel

Dwarsfluit

Deze schenking heeft mij de mogelijkheid geboden om mij te ontwikkelen als fluitist en muzikant: mijn oude fluit had veel beperkingen, met name op het gebied van mechaniek en klankkleur, en weerhield mij ervan een grote vooruitgang te maken en mee te komen met het niveau van de orkesten en ensembles waar ik in speel zoals het JeugdOrkest Nederland en het VU-orkest.

Deze nieuwe fluit heeft mij laten zien dat er veel meer mogelijkheden zijn, en werkt zodoende ook zeer motiverend op het gebied van mijn fluitstudie.
Ik merk dat ik nu ook veel meer ruimte heb om te genieten van het muziek maken, in plaats van dat ik mij druk maak om wat allemaal wel en niet kan op mijn vorige instrument. Ook collega-musici is het opgevallen dat mijn vooruitgang opeens heel erg versnelt.

Toen ik deze nieuwe Altus nog maar net in huis had, kon ik hem geen seconde laten liggen omdat er zo veel mogelijkheden waren, en nu nog verwonder ik mij dagelijks over wat dit instrument te bieden heeft. Jullie hebben mij een extra motivatie en een grote ruimte om te verbeteren gegeven!