Daphne Oltheten

Barokviool

Aleid, SEM: ik wil iedereen enorm bedanken!! Mede dankzij SEM heb ik een fantastische barokviool kunnen kopen. Het instrument heb ik een paar jaar geleden besteld bij Patrick Robin in Frankrijk. Hij had een wachtlijst, waar ik erg blij mee was. “Doe maar rustig aan met bouwen” zei ik hem nog, want dan had ik zelf meer tijd om het geld bij elkaar te krijgen.

Patrick zelf had wel heel erg veel zin om een barokviool voor mij te bouwen. Zoveel zin zelfs, dat het instrument een half jaar eerder klaar was dan gepland.

Dit was gelukkig geen probleem, want nadat ik een aanvraag bij SEM had ingediend, ging het ineens allemaal erg snel. In augustus miste ik nog ongeveer de helft van het bedrag. Begin oktober had ik het bedrag mede dankzij een succesvolle crowdfunding, maar vooral dankzij Stichting Eigen Muziekinstrument helemaal bij elkaar!

Op eerste kerstdag 2016 was mijn barokviool officieel klaar, eind januari 2017 mocht ik hem eindelijk ophalen. Vanaf het allereerste moment paste het instrument helemaal bij mij. De viool heeft een warme klank, maar toch ook open en helder. En verder heeft hij nog duizenden andere mogelijkheden, waarvan ik natuurlijk nog niet eens de helft ontdekt heb.

Ik heb er enorm veel plezier in om op dit instrument te spelen en alle mogelijkheden te ontdekken. En dankzij de bijdrage van SEM, Aleid, alle donateurs, familie en vrienden, kan ik dit zo lang ik wil nog blijven doen. Heel erg bedankt!!