Danna Paternotte

Viool

“Het is een viool waar ik de rest van mijn leven op kan blijven spelen.”

Al vroeg in mijn conservatoriumstudie werd mij verteld dat ik op zoek moest naar een nieuw instrument. Toen ik serieus aan mijn zoektocht begon heb ik veel violen uitgeprobeerd, allemaal met eigen voor- en nadelen. Door veel instrumenten te proberen wist goed wat ik zocht in een viool en kreeg steeds veel tips van mijn vorige docente Sonja van Beek.

Toen ik dankzij haar in aanraking kwam met deze viool was ik meteen verkocht. Ik voelde een enorme connectie met de viool en wist meteen dat ik er alles aan wilde doen om deze nooit meer kwijt te raken. Hij heeft een volle klank en is heel open en toch ook heel warm, een ideale combinatie voor mij. Hij kan heel mooi mengen in ensembles maar kan ook heel solistisch zijn. Met deze viool kan ik echt oneindig experimenteren met klank. De viool was echter ver boven mijn budget, en daarom ben ik op zoek gegaan naar andere mogelijkheden en kwam ik via andere conservatoriumstudenten bij SEM terecht.

Dankzij Aleid heb ik mijn droomviool kunnen kopen. Het is een viool waar ik de rest van mijn leven op kan blijven spelen. Toen ik de viool in bruikleen had van vioolbouwer Guust Francois kreeg ik veel complimenten over het instrument en ik ben dolgelukkig dat ik nu daadwerkelijk kan zeggen dat ik de eigenaar ben.