Daniël Clason

Trompet en Bugel

Ongeveer een jaar geleden heb ik een aanvraag gedaan bij de Stichting Eigen Muziekinstrumenten om mijn aanschaf van een trompet en een bugel te ondersteunen.

Het was hard nodig om een ander instrument te kopen. De bugel die ik had was niet geschikt voor de soli en bigband partijen die ik er op moest spelen hij stemde slecht. Ik kon er niet professioneel mee voor de dag komen. Mijn Van Laar trompet had zijn beste tijd gehad, en ik kwam aan de technische grenzen van het instrument en dit beperkte mij in het spel en de improvisatie.

De Stichting SEM honoreerde mijn voorstel maart 2017 en vanaf dat moment kon ik op zoek naar een instrument dat aan mijn wensen zou kunnen voldoen. Het was een behoorlijke zoektocht. Waar in Nederland heb je zoveel trompetten van een behoorlijke prijsklasse samen, behalve uiteraard bij de trompetbouwer Van Laar. Maar ik ging nu een keer voor een ander instrument. Dus ik kon niet slagen. Tot mijn oog viel op een digitale advertentie van de Zaak Joop De Joop De Pooter in Terneuzen, die reclame maakte voor een workshop van Bach instrumenten van Bert Damsma de Nederlandse importeur van Vincent Bach.

Deze twee heren hebben mij uitstekend geholpen met het selecteren van een nieuwe trompet en hebben geduld gehad met mijn nogal specifieke wensen aan het instrument.

Ik ben voor mijn bugel een paar keer in Rozendaal geweest bij Muziek centrum van Gorp, en ook daar ben ik uiteindelijk geslaagd met het aanschaffen van een bugel!

Ik wil Stichting Eigen Muziekinstrument bedanken voor hun fantastische bijdrage aan mijn muzikale toekomst, dit is natuurlijk een gulle schenking waar ik jaren lang plezier van zal hebben!

Ik ben van plan in februari 2018 te beginnen met het opnemen van een album waar mijn nieuwe instrumenten op te horen zullen zijn!