Daan Kluwer

Daan Kluwer

Saxofoon

Er bestaat een rijke traditie van saxofonisten die naast tenor- ook de sopraansaxofoon bespelen; van John Coltrane tot Branford Marsalis. De sopraansaxofoon heeft een heldere klank die contrasteert met de diepere, warmere klank van de tenorsaxofoon. Qua klankkleur vormt de sopraan daarom zo’n mooie aanvulling op de tenor.

De aanschaf van een sopraansaxofoon opent vele nieuwe deuren wat betreft timbre en bereik en biedt nieuwe mogelijkheden voor mijn artistieke ontwikkeling. Daarnaast draagt de aanschaf van een sopraan ook bij aan mijn professionele veelzijdigheid en inzetbaarheid in het werkveld.

Het instrument wat ik heb uitgekozen voor dit doel is er een van het beroemde ‘Mark VI’ model van het Franse merk Selmer. Ik heb het hele land afgereisd, op zoek naar het exemplaar dat bij mij past. Uiteindelijk is mijn oog gevallen op een instrument uit 1976. De volle diepe klank van deze sopraan maakte vanaf de eerst gespeelde noot indruk en ik ben ervan overtuigd dat dit instrument een waardevolle aanvulling zal zijn en mijn mogelijkheden als saxofonist aanzienlijk zal verrijken.

Ik ben enorm dankbaar voor de steun die ik heb mogen ontvangen van Stichting Eigen Muziekinstrument en ik vind het fantastisch dat jonge professionele muzikanten op deze manier geholpen kunnen worden bij het opstarten van een betekenisvolle carrière in de muziek.