Caspar Horsch

Strijkstok

Ik ben Stichting Eigen Muziekinstrument ontzettend dankbaar dat zij mij de mogelijkheid hebben geboden een prachtige strijkstok van Eugène Sartory aan te schaffen. De afgelopen tien jaar heb ik op een prima strijkstok kunnen spelen. Deze was voor de huidige fase in mijn ontwikkeling echter niet meer toereikend.

Na een lange, lastige maar zeer leerzame zoektocht en na het proberen van tientallen stokken ben ik terecht gekomen bij deze geweldige strijkstok. Vanaf het eerste moment dat ik hem in mijn hand had en de eerste klanken uit mijn viool kwamen wist ik dat ik mijn ideale stok had gevonden. Soepel maar niet te licht, en de stok wist veel meer boventonen uit mijn viool te halen dan andere stokken die ik tot dat moment had geprobeerd. Tijdens het uitproberen wilde ik steeds niet stoppen met spelen omdat ik zo blij werd van deze stok.

In eerste instantie was het financieel voor mij niet mogelijk deze stok aan te schaffen maar door de bijdrage van Stichting Eigen Muziekinstrument is het gelukkig uiteindelijk toch gelukt.

Ik kijk ernaar uit om me met deze stok nog verder te ontwikkelen en meer uit mijn viool te halen.
Heel erg bedankt!