Bob Heuvelmans

Harp

“Het feit dat het instrument nieuw zou moeten zijn heeft geen meerwaarde. De klank moet voorop staan en het instrument moet bij mij passen.”

De weg naar de aanschaf van een eigen harp begon in 2005. In dat jaar begon ik mijn vooropleiding aan het Conservatorium van Maastricht. Mijn ouders waren niet in staat financieel bij te dragen aan mijn opleiding of aan de aanschaf van een muziekinstrument. In de jaren die daarop volgden heb ik dan ook zoveel mogelijk geld proberen te sparen door het geven van concerten. In 2013 kwam het einde langzaam in zicht. Ik had al een merk en model in gedachten maar de prijs daarvan lag nog buiten mijn bereik.

Ik had een al een 5 jaar oude Lyon&Healy Stijl 23 gezien, maar was in eerste instantie vastberaden een nieuw instrument te kopen. Maar nadat ik de nieuwe instrumenten had uitgeprobeerd bij de bouwer, bleek er geen geschikt instrument bij te zitten. Het was zelfs zo dat de nieuwe instrumenten, die qua prijs beduidend hoger lagen, bij lange na niet dezelfde klankkwaliteit en kleur hadden van de 5 jaar oude harp die ik al had gezien.

Uiteindelijk heb ik lang nagedacht over hetgeen ik belangrijk vind in een instrument. Het feit dat het instrument nieuw zou moeten zijn heeft  geen meerwaarde. De klank moet voorop staan en het instrument moet bij mij passen. Na het 5 jaar oude instrument nog eens geprobeerd te hebben was ik er helemaal weg van. De klank en kleuren die ik miste op mijn vorige harp, waar ik jaren alleen van het kunnen dromen, kwamen uit dit instrument. Toen heb ik besloten tot de aanschaf over te gaan.

Tijdens dit proces heeft SEM mij bijgestaan in het sluitend maken van de begroting. Zij zijn de grootste sponsor geweest die hebben bijgedragen aan de aanschaf van deze Lyon&Healy Stijl 23. Behalve dat ze meegeholpen hebben bij de financiering, heeft vooral Aleid van Beuningen me van advies voorzien tijdens mijn zoektocht naar eventuele andere sponsormogelijkheden. Er werd actief meegedacht op welke manieren we de financiering sluitend konden krijgen en ze heeft me verschillende personen en instanties aanbevolen die ik kon aanschrijven. Na een eerste afwijzing bij een stichting mailden zij mij 2 maanden later dat ze mijn documenten opnieuw hadden bekeken, de noodzaak inzagen en alsnog heel graag het resterende bedrag wilden sponsoren.

Sinds juli 2014 ben ik dan eindelijk in het bezit van een eigen instrument. Een prachtige Lyon&Healy Stijl 23 Naturel die past bij mij en mijn muzikale kwaliteiten. Ik wil Aleid van Beuningen en SEM van harte bedanken voor al hun steun. Zonder hen was dit nooit mogelijk geweest.