Benjamin Sars

Tuba

Tubaïsten hebben normaliter verschillende instrumenten nodig; een Bas-Tuba (F-Tuba) en Contrabas-Tuba (C-Tuba). Tijdens mijn studie aan het Conservatorium van Amsterdam kon ik van school een F-Tuba huren en had ik al een C-Tuba in bruikleen. Als student kan men deze kostbare instrumenten meestal lenen van het Conservatorium waar men studeert.

Na een tijd was ik volgens mijn leraar toe aan een eigen “volwassen” C-Tuba. Via een collega-musicus die dit traject kende, maakten ik kennis met mevrouw Van Beuningen en de Stichting Eigen Muziekinstrument. Mevrouw Van Beuningen stelde mij voor aan een gulle sponsor en hielp mij door het ambtelijke traject heen. Zo konden wij op zoek gaan naar een passend instrument.

Met het afstuderen in het vooruitzicht, kwam ook de zoektocht naar een F-Tuba om de hoek kijken, omdat de geleende F-Tuba terug in school verwacht werd. Samen met de Stichting Classic Young Masters zochten wij naar een eigen geschikt instrument en de mogelijkheden om dit te financieren. Zo hebben we een crowdfunding opgezet en konden we ook (weer) hulp vragen bij mevrouw van Beuningen en de Stichting Eigen Muziekinstrument.

Allebei de Tuba’s zijn erg mooi en bijzonder, en passen zowel erg goed bij elkaar als bij mij. Daarbij zijn deze instrumenten volgens mijn leraar Perry Hoogendijk (Tubaïst bij het Koninklijk Concertgebouworkest) volledig gepast voor een verdere muzikale scholing. De instrumenten dragen volgens ons nog menige verrassing en ongekende mogelijkheden in zich, die ik de komende jaren hoop te ontdekken.

Hierbij wil ik dan ook mijn de sponsoren, Stichting Eigen Muziekinstrument en mevrouw Van Beuningen nogmaals van harte bedanken!