Bart Bartels

Altviool

Al enige tijd was ik op zoek naar een andere altviool, niet alleen omdat ik tegen de beperkingen van mijn oude altviool aanliep, maar ook gezien mijn lengte zou een mooie grote altviool goed bij me passen. Gedurende mijn studie had ik al enkele grote alten geprobeerd. Tot ik op een dag bij Andreas Post tegen een prachtige altviool aanliep die ik nu ‘mijn altviool’ mag noemen!

Na een keer kort uitproberen bij Andreas Post mocht ik de alt later meenemen om langere tijd uit te proberen. Eigenlijk wist ik meteen al dat dit instrument perfect bij me past. Daarom heb ik op aanraden van Aleid contact opgenomen met Wouter Steijn van het Koninklijk Concertgebouw Orkest, die de altviool verkocht.

Wouter Steijn en het KCO waren erg coulant en zo heb ik enkele maanden op de alt kunnen spelen terwijl ik ondertussen op zoek was naar financiering.

Vlak voor het einde van het jaar 2013 kreeg ik goed nieuws, ik kon rekenen op een ruime bijdrage van Stichting Eigen Muziekinstrument (SEM). Maar ook kreeg ik een groot deel van het Carl en Marie Klinkertfonds via Stichting Ars Donandi, die extra moeite hebben gedaan om het allemaal nog rond te krijgen voor het einde van het jaar, waarvoor ik zeer dankbaar ben!

Zo is het gelukt om dankzij de bijdrage van Ars Donandi, een prachtige tegemoetkoming van het Koninklijk Concertgebouw Orkest en de bijdrage en geweldige begeleiding van Aleid van Beuningen van SEM deze schitterende Max Möller altviool met een prachtige geschiedenis aan te schaffen. Een altviool waar ik nog vele (tientallen) jaren op zal kunnen spelen!