Annemijn Bergkotte

Altviool

In 2002 kon ik met behulp van Juut van Waveren en Stichting Eigen Muziekinstrument een hele mooie altviool kopen, die ik na lang zoeken bij Andreas Post had gevonden. Ik wilde zo graag dat een instrument echt van mij zou zijn, en het voelde meteen zo goed toen ik erop ging spelen, dat ik het absoluut de moeite waard vond om fondsen bij elkaar te zoeken. Zo kwam ik in contact met mevrouw Van Waveren. We hebben elkaar zo vaak gesproken over de telefoon, maar we hebben elkaar nooit ‘in het echt’ ontmoet. Toch voelde het altijd heel vertrouwd, en waren onze gesprekken heel gemoedelijk.

Ik heb met dit instrument zoveel avonturen beleefd, ik heb er mijn hele studie op gespeeld. Hij ging op verscheidene tournees met me mee met het Gustav Mahler Jugend Orchestra, onder andere naar Zuid-Amerika. Met mijn kwartet, het Ragazze kwartet hebben we veel concerten gegeven door heel Nederland, in alle grote kamermuziek zalen met Het Debuut, en ook een tournee naar Nepal. Na mijn studie in Den Haag heb ik 1 jaar in Freiburg, Duitsland gestudeerd bij Wolfram Christ waar mijn mooie altviool uit Frankrijk me nog altijd trouw bleef.

Inmiddels heb ik een nieuw instrument, en speelt een goede vriend van me, Dirk Feller op mijn oude. Ik hoorde hem erop spelen en het is zo fijn om te weten dat hij nog in de buurt is.

Annemijn Bergkotte, Altviolist