Anne Brackman

Fluit

Ik wil SEM heel graag bedanken voor de hulp die jullie hebben geven zodat ik mijn nieuwe fluit kon betalen en dus ook bespelen! Hiervoor had ik een andere fluit die ook geweldig was. Maar op een gegeven moment wilde ik een andere klank, een ander soort fluit. Ik was al langer geïnteresseerd in houten fluiten, maar ik kreeg er eigenlijk nooit een mooie toon uit. Dus ik was het weer een beetje vergeten totdat ik in mei 2010 op een houten fluit mocht spelen en ik er wel een mooie toon uit kreeg. Toen wist ik dat ik altijd op zoek was geweest naar die specifieke klank van een houten fluit.

Ik heb weken, maanden lang gezeurd totdat ik eindelijk een keertje bij Alfred Verhoef langs mocht om een paar houten fluiten uit te proberen. Mijn keuze viel op de fluit gemaakt van Palissander. Deze moest wel nog eerst gebouwd worden, maar daar had ik (nog net) het geduld voor. Toen hij uiteindelijk klaar was en ik er voor de eerste keer op mocht spelen was ik heel zenuwachtig. Wat zou het voor een klank zijn? Zou hij wel echt mooi klinken? Misschien was het wel een grote vergissing… Maar dat was het niet. Ik moest natuurlijk wennen aan de fluit; hout speelt sowieso anders dan zilver, maar na een paar weken kwam er een toon uit die ik nog nooit eerder had gehoord behalve in mijn gedachtes. Dit was de klank die ik zocht.

Ik ben er werkelijk ontzettend blij mee. Er komen vaak mensen uit het publiek naar me toe die de fluit ook zo mooi vinden en veel interesse tonen. Dit gebeurde eerder bijna nooit. Daarnaast studeer ik veel meer nu het is een instrument dat echt bij mij past, waar ik van hou en wat ik niet zomaar even opzij kan leggen. Het heeft veel waarde voor mij en daarom ben ik ontzettend blij dat ik deze fluit kon aanschaffen.