Anna Marieke Zijlstra

Hobo

Ik heb me jarenlang kunnen ontwikkelen op mijn oude viool, maar ik merkte dat de klank van de viool soms stokte. Ik liep tegen een muur op als ik meer wou – meer klank of meer expressie. Toen ik de Italiaanse viool van Luigi Azzola voor het eerst bespeelde wist ik: dit is ‘m. Dit is mijn viool! Vele andere violen had ik tijdens mijn zoektocht geprobeerd, maar met deze viool had ik direct een klik. De viool heeft een warme klankkleur, maar is tegelijkertijd helder en spreekt makkelijk aan. Op dit instrument was ik veel meer in staat verschillende kleuren te maken en de muziek te spelen zoals ik het in mijn hoofd heb.

Ik ben Stichting Eigen Muziekinstrument en Aleid van Beuningen heel erg dankbaar dat ze de aankoop van mijn viool mede mogelijk hebben gemaakt. De viool lag namelijk flink boven mijn geplande budget en zonder hen was het niet mogelijk geweest om de viool aan te schaffen.

Het is een fantastisch gevoel dat dit echt míjn viool is. Ik ontdek steeds weer een nieuw pad dat ik kan bewandelen. Het is mijn beste maatje dat nog jarenlang met mijn muzikale avonturen mee op reis gaat!