Anna den Herder

Strijkstok

In 2018 kreeg ik een strijkstok in mijn handen gedrukt; “om te proberen” zei hij. Ik was huiverig om hem te proberen omdat ik wist dat het best een prijzige strijkstok was. En ja, het bleek een geweldige stok die ik vanaf dat moment niet meer los kon laten. Ik heb veel strijkstokken gespeeld en bij deze viel me gelijk op dat het mijn klankidee ondersteunde en vanaf het eerste concert goed in de hand lag.

Het werd nog mooier toen bleek dat Stichting Eigen Muziekinstrument bereid was om mij te helpen bij de aanschaf van deze strijkstok. Ik ben echt ongelooflijk dankbaar dat er mensen bereidwillig zijn geweest mij te helpen en dat de aanschaf werkelijkheid is geworden.

Ik speel elke dag met deze strijkstok, de waarde van hoe het voelt om dit te kunnen blijven doen kan ik moeilijk beschrijven. Een meester in het vak heeft goed gereedschap nodig om steeds verder te ontwikkelen en alles te kunnen uitvoeren zoals het boven komt. Deze stok geeft me veel vrijheid en rust om muziek te maken en te luisteren naar de klanken die er allemaal mogelijk zijn.