Andrea Vasi

Piano

“Elke keer als ik de koffer opendoe en het instrument oppak denk ik: wauw, dit is hem!“

Naast hobo spelen bijna alle professionele hoboïsten ook althobo. Het is specifiek als freelancer belangrijk om twee goede instrumenten te hebben zodat je flexibel bent en in verschillende bezettingen op zowel hobo als althobo kunt spelen. Een goede hobo had ik, een althobo miste nog.

Ik prijs mezelf super gelukkig met de recentelijke aanschaf van mijn droom-althobo! Ik ben naar Berlijn geweest om het instrument uit te zoeken en het was een bijzondere ervaring. Er was onmiddellijk één althobo die er voor mij tussenuit sprong. Ik begon erop te spelen en ik kon hem bijna niet meer wegleggen, zo sterk hield het instrument mijn aandacht vast. Soms is het onduidelijk of de muzikant het instrument kiest of het instrument de muzikant.

Als musicus ben ik op zoek naar nieuwe klanken, kleuren en mogelijkheden om me daar vervolgens mee te uiten, om mensen te beroeren, te prikkelen en hopelijk iets mee te geven. Dit instrument heeft een ongelofelijke diepte en is een niet te missen schakel in mijn zoektocht naar oorspronkelijkheid en zeggingskracht. Elke keer als ik de koffer opendoe en het instrument oppak denk ik: wauw, dit is hem!