Syrische vluchteling Victor Kalous (19) krijgt viool via Stichting Eigen Muziekinstrument

PERSBERICHT

HAARLEM, 2 juni 2017 – De Stichting Eigen Muziekinstrument (SEM) heeft vanmiddag in Bloemendaal een viool overhandigd aan Victor Kalous, een 19-jarige violist die sinds vorig jaar in Nederland woont nadat hij met gezinsleden uit Syrië is gevlucht. Hij bereidt zich voor om te gaan studeren aan het conservatorium, waar hij nu via SEM ook een professioneel instrument voor heeft dat recht doet aan zijn talent.

“Victor heeft een bijzonder talent voor de viool, en heeft een stralende muzikaliteit en artistieke stem die veel ruimte tot verdere ontwikkeling laat zien. Hij is in bezit van een natuurlijke energie die direct indruk maakt op zijn publiek”, schreef Victors viooldocent Paul Medeiros uit Haarlem in zijn aanbevelingsbrief aan SEM.

Sinds begin van dit jaar had Victor de viool al in bruikleen via bemiddeling van SEM, een in Haarlem opgerichte stichting die jonge muzikanten helpt bij de aanschaf van een eigen muziekinstrument. Hiervoor werft SEM schenkingen van verschillende donateurs, zoals vermogende particulieren of andere culturele stichtingen.

Bij elkaar gespaard door medemuzikanten
In dit geval is het iets anders gegaan: “Zowel de viool als de strijkstok zijn betaald vanuit uit het fonds Musici voor Musici, dat een onderdeel is van Stichting Eigen Muziekinstrument” legt SEM-directeur Aleid van Beuningen uit. “In het fonds Musici voor Musici worden bijdragen gestort van muzikanten die via SEM een instrument hebben gekregen. Het bijzondere van deze schenking is dat de viool die Victor krijgt in feite bij elkaar is gespaard door zijn medemuzikanten.”

Voor meer informatie of interviewverzoeken kunt u contact opnemen met:
Stampa
Gerrie Spaansen of Heleen de Graaf – 020 404 2630

In de media
zie krantenbericht pdf

 

Top