Steun het Dutch Piccolo Project!

Steun het Dutch Piccolo Project!

Steun het Dutch Piccolo Project! – Vanaf vandaag is het mogelijk om het Dutch Piccolo Project te steunen via HET platform voor kunstprojecten: voordekunst.nl

Klik HIER voor meer informatie.

Mijn naam is Ilonka Kolthof, fluitiste en piccoloïste en oprichter van het ‘Dutch Piccolo Project’. Met het ‘Dutch Piccolo Project’ wil ik meer Nederlands piccolorepertoire creëren door middel van het verstrekken van opdrachtcomposities aan een aantal toonaangevende componisten. Door componisten uit eigen land te vragen zit ik dicht bij de bron, en kan ik regelmatig adviezen geven omtrent het, voor veel componisten, mysterieuze instrument. Verder wil ik aantonen dat de piccolo met haar prachtige klank niet alleen in een orkest fantastisch kan klinken, maar vooral ook als solo instrument betoverend mooi kan zijn.

Diverse Nederlandse topcomponisten uit de hedendaagse klassieke muziek hebben aangegeven hun medewerking te willen verlenen aan dit project, namelijk Willem Boogman (1955), Anthony Fiumara (1968), Vanessa Lann (1968), Ned McGowan (1970), Piet-Jan van Rossum (1966), Claudia Rumondor (1983) en Bart Spaan (1963). De door hen geschreven nieuwe piccolocomposities zullen worden uitgegeven door muziekuitgeverij Donemus Publishing in de vorm van een praktische partituurbundel, die vervolgens nationaal en internationaal beschikbaar zal zijn.

De nieuwe werken zal ik gaan uitvoeren op diverse podia in binnen- en buitenland, waarbij ik medewerking krijg van nationaal en internationaal bekende Nederlandse musici.

Momenteel zijn er helaas nog onvoldoende financiële middelen beschikbaar om alle participerende componisten en musici gedurende het hele traject op de juiste manier te kunnen honoreren. Help mij dit project te realiseren en mijn droom te verwezenlijken.

De piccolo verdient een centrale plek op het concertpodium!

Bezoek voor meer informatie de website: www.dutchpiccoloproject.com
Volg het project ook op Facebook! https://www.facebook.com/dutchpiccoloproject

Ilonka-KolthofZie ook: Ilonka Kolthof, Fluit

 

 

Top