Sofie van der Schalie, Altviool

Het had wat voeten in de aarde, een zoektocht van twee jaar bracht mij bij talloze vioolbouwers, handelaren en veilinghuizen. Een interessante zoektocht waarin ik steeds beter en sneller wist in welke hoek ik moest zoeken. Een altviool met karakter, helder maar warm, en een groot speelgemak. Maar wat op papier lijkt te kloppen moet vervolgens ook klikken, zowel met mij als speler als met mijn stok.

Uiteindelijk vond ik de match, vanaf het eerste moment voelde ik mij thuis op het instrument. Hoewel het instrument nog wat eigenaardigheden had werd ik meteen geraakt door het mooie, mystieke en veelzijdige karakter van de altviool.

Na wat sleutelen en afstellen met een vioolbouwer ging het speelgemak met sprongen vooruit en daarmee werden al mijn wensen vervuld.

Zonder de steun van Stichting Eigen Muziekinstrument had ik deze mooie altviool niet kunnen bespelen!