Lucas Jansen, Hoorn

Mijn droom is eigenlijk uitgekomen! Toen ik mijn studie op het Conservatorium van Amsterdam begon, speelde ik nog steeds op een geleend instrument. Steeds meer kwam ik er achter dat deze hoorn veel te zwaar speelde voor mij. Ik ging op zoek naar een eigen instrument, eentje die mij verder kon helpen in mijn studie en het liefst tweedehands, vanwege het financiële voordeel. Eenmaal zoekend en net na de aanvraag bij Stichting Eigen Muziekinstrument ging ik bij hoornbouwer Klaus Fehr langs. Hij had op dat moment geen tweedehands hoorn liggen, maar ik kreeg wel de kans om zijn unieke modellen eens uit te proberen. Daar zat ineens een model tussen die voor mij alles deed sprankelen. De mogelijkheden in klankkleuren waren oneindig en hij speelde goed weg zonder kwaliteit in klank te verliezen. Dit was waar ik naar op zoek was! Na prettig overleg met Aleid van Beuningen kon ik op de wachtlijst voor een Fehr-hoorn. Na een hoop geduld van zowel mij als van Aleid heb ik nu deze prachtige hoorn mogen krijgen die in samenwerking met Klaus Fehr helemaal op mijn wensen is afgestemd. Ik wil Aleid van Beuningen en daarbij Stichting Eigen Muziekinstrument enorm bedanken voor de prettige samenwerking en deze bijzondere bijdrage aan mijn carrière!

Top