Luca Hopman, Viool strijkstok

Luca Hopman, Viool strijkstok

De ondersteuning van SEM aan jonge musici is erg waardevol

Als jonge musicus ervaar ik vioolspelen als een zoektocht naar een mooie klankkleur. In het bezit zijn van een goede strijkstok, die bij de viool past, is noodzakelijk om een ideale klank te kunnen vinden. De aanschaf van een mooie strijkstok is als student echter niet vanzelfsprekend.

Vorig jaar raakte ik bij mijn zoektocht naar een strijkstok verliefd op een stok van Florian Schneidt. De stok ondersteunt en verrijkt mijn vioolspel en draagt bij aan het ontwikkelen van mijn streekvoering. Sinds ik met de stok van Florian Schneidt speel is het een feest om bij elke streek de mogelijke klankkleuren in mijn spel te ontwikkelen.

Luca-Hopman1

Events

Hoe kan het dat muziek je raakt?
Treeo HOUT legt het uit in de coronaproof voorstelling:
RAAK! | 23-7 Utrecht | 24-7 Katwijk |

Locatie: Utrecht & Katwijk
Datum: 23 en 24 juli 2021

Entr’acte zal te zien en horen zijn in het Kröller-Müller Museum in Nationaal Park De Hoge Veluwe en op de Stadsakkers in Apeldoorn. Het ADAM Quartet treedt ook op met saxofoniste Kika Sprangers, youn

Locatie: StadsAkkers, Apeldoorn
Datum: 31 juli
Top