Lotte Grotholt, Strijkstok

Toen ik 10 jaar geleden met vioolspelen begon wist ik niet beter of een vioolstok zat gewoon bij de viool in de koffer. Nu weet ik wel beter!

Na een aantal jaren viool gespeelt te hebben, van de muziekschool tot jong talentenklas, merkte ik dat de altviool echt mijn instrument is en heb er mijn studie van gemaakt. Na een tijdje liep ik ook mijn prachtige grote altviool uit 1704 tegen het lijf. Om mijn altviool op zijn best te laten klinken, ben ik opzoek gegaan naar een nieuwe strijkstok en die heb ik gevonden. Een prachtige stok gebouwd in Zwitserland door S. Finkel. Wat passen ze goed bij elkaar!

Maar ja dan komt het probleem: hoe kan ik dit als student betalen. Gelukkig heeft de Stichting Eigen Muziekinstrument mij geholpen met een groot deel van de aanschafprijs. Ik ben de stichting hier ontzettend dankbaar voor en ik weet zeker dat door deze prachtige combinatie mijn toekomstkansen vergroot zullen worden.