Jorinde van den Thillart, Viool

Een eigen viool hebben is altijd een droom van me geweest, echter schoof ik het proces van het vinden van een passend instrument steeds voor me uit. Afgelopen jaar was daar de energie, de tijd, en motivatie voor. Mede dankzij SEM heb ik een prachtig instrument kunnen aanschaffen. Ik heb zeer veel violen uitgeprobeerd. Nadat ik mijn huidige viool een tijdje mocht bespelen, besefte ik dat ik deze niet meer terug wilde geven aan de vioolbouwer. Toen ik daarna ook nog probeerde om op mijn ‘oude’ viool te spelen en ik daar geen plezier meer uit haalde, was de keuze snel gemaakt.

Ik krijg erg veel complimenten over mijn klank en dat heeft mede dankzij deze Caussin viool te maken. Ik ben SEM erg dankbaar voor hun bijdrage en draag de Stichting een warm hart toe.

SEM musici Matthijs van der Moolen (barok trombone) en Joost Willemze (harp) verzorgen het zondagochtend concert in Podium De Mess met muziek van o.a. Monteverdi, Frescobaldi, Scarlatti en Damase.

Locatie: Podium De Mess in Naarden
Datum: 28 april 2021