Joachim Eijlander, Cello

Joachim Eijlander, Cello

“Vier jaar geleden was ik met mijn kwartet in Parijs en bij een vioolbouwer daar vond ik een heel bijzondere honderd jaar oude Franse strijkstok. Een mooie cello bespeelde ik al, die heb ik met veel plezier in bruikleen bij het Nationaal Muziek Instrumenten Fonds. Maar deze strijkstok paste goed bij het instrument, en het liet mij niet meer los. Ik kwam met Juut van Waveren van Stichting Eigen Muziekinstrument in contact, en ik vroeg of ik haar mocht ontmoeten.

Na enige aarzeling (ze was erg druk en wist niet of ze dit werk nog bleef doen) stemde ze in. Intussen verzamelde ik op haar advies een stapel documenten om een lening te kunnen beginnen. Maar al snel bleek dit toch meer werk dan gedacht. Ik moest ineens toch nog iets invullen of een verklaring ergens vandaan halen, en zo liep het aantal telefoongesprekken met Juut aardig op. Uiteindelijk spraken we bij haar thuis af. Op het alleraatste moment ging dit toch niet door, maar de deadline voor aanvraag was een feit. “Leg het dan maar thuis op mijn buro, dan vind ik het wel. Ik ben er dus niet maar de deur laat ik dan wel open.

Eenmaal aangekomen, merkte ik dat de deur inderdaad open was. De kat waakte over het buro. Ik legde het hele pakketje neer, op één van de stapels papieren en boeken. Een week later belde Juut mij op: de zaak was tot in de puntjes door haar geregeld en ik had dus mijn strijkstok, die op een makkelijk manier afbetaald kon worden. Zonder dat ik Juut van Waveren ooit heb ontmoet! Ik ben nog steeds erg blij met die stok, en ik ben Stichting Eigen Muziek Instrument heel dankbaar.”

Website van Het Rubens Kwartet: www.rubenskwartet.nl

Top