Jelmer de Moed, Klarinet

Jelmer de Moed, Klarinet

Het werd toch echt eens tijd om mijn instrumentarium uit te bereiden. Als klarinettist staat er namelijk niet één instrument maar een hele familie instrumenten tot je beschikking. Ik heb het geluk gehad om aan het begin van mijn studie al een prachtige set klarinetten van Leitner & Kraus te kunnen kopen. Dankzij Stichting Eigen Muziekinstrument heb ik van dezelfde bouwers nu ook een geweldige Es-klarinet kunnen aanschaffen. Een instrument met waanzinnige partijen in orkesten en ensembles!

Hiernaast heb ik ook een kopie van een klarinet van Heinrich Grenser uit de 18e eeuw aan kunnen schaffen, gebouwd door Peter van der Poel. Deze voorloper van mijn moderne instrumenten heeft door het zachte hout een prachtige warme en intieme klank. Een geluid dat ik koester en met veel liefde leer te behandelen. De mogelijkheid om mij hier nu onbegrensd in te kunnen verdiepen geeft mij enorm veel nieuwe inspiratie.

Wat een rijkdom om op mijn eigen prachtige instrumenten zoveel muziek te kunnen delen. Ik ben de bouwers enorm dankbaar voor hun bijdrage aan mijn ontwikkeling en Aleid van Beuningen namens Stichting Eigen Muziekinstrument voor het mogelijk maken hiervan.

Events

Hoe kan het dat muziek je raakt?
Treeo HOUT legt het uit in de coronaproof voorstelling:
RAAK! | 23-7 Utrecht | 24-7 Katwijk |

Locatie: Utrecht & Katwijk
Datum: 23 en 24 juli 2021

Entr’acte zal te zien en horen zijn in het Kröller-Müller Museum in Nationaal Park De Hoge Veluwe en op de Stadsakkers in Apeldoorn. Het ADAM Quartet treedt ook op met saxofoniste Kika Sprangers, youn

Locatie: StadsAkkers, Apeldoorn
Datum: 31 juli
Top