Ilonka Kolthof, Fluit

Ilonka Kolthof, Fluit

Sinds enige tijd ben ik de trotse eigenaresse van een prachtige altfluit. De aanschaf van dit instrument is mogelijk gemaakt door Stichting Eigen Muziekinstrument, die mij (mede) heeft geholpen bij het financieren van dit bijzondere instrument.

Tegenwoordig is het als fluitist haast ondenkbaar om geen altfluit in je bezit te hebben. Veel  (onder andere eigentijdse) muziek vraagt om een fluitist die niet alleen de reguliere dwarsfluit bespeelt, maar ook altfluit. Regelmatig werd ik gebeld om op korte termijn partijen te spelen waar ook altfluit in voorkwam; op stel en sprong moest ik dan op zoek naar iemand die mij zijn of haar instrument kon lenen. Zelf had ik er immers geen in mijn bezit. Het is wel eens voorgekomen dat ik werk niet kon aannemen omdat ik het niet allemaal op tijd geregeld kreeg… dat was een ramp!

Gelukkig is dat tegenwoordig, met mijn eigen altfluit, wel anders: naast het feit dat ik geen werk meer hoef af te slaan, kan ik veel op het instrument studeren waardoor mijn spelniveau in korte tijd enorm vooruit is gegaan. Bovendien is het ook nog eens een kwalitatief zeer hoogwaardige altfluit (merk Altus); zelfs in de grootste zalen ben ik door het krachtige en warme geluid op de achterste stoelen nog hoorbaar (wat zeldzaam is voor dit instrument)!

Ik ben Aleid van Beuningen van Stichting Eigen Muziekinstrument zeer dankbaar voor haar begrip, haar inlevingsvermogen, en haar steun!

Ilonka Kolthof

Zie ook: Steun het Dutch Piccolo Project!

piccolo-project

Top