Geerte de Koe, Viool

Geerte de Koe, Viool

Zes jaar geleden, vlak voor mijn derdejaars recital aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag, kreeg ik van Niek Baar zijn viool te leen. Sindsdien hebben de viool en ik concerten gespeeld in een grot in IJsland, op een verlaten station in Tanzania, in kinderziekenhuizen in Argentinië, op het pondje in Amsterdam en in concert venues zoals de Barbican in Londen en in TivoliVredenburg in Utrecht. We hebben gespeeld, gecomponeerd en geïmproviseerd met musici, dansers, acteurs, kinderen, dakloze, asielzoekers, dementerende ouderen en vele andere wereld bewoners.

Het reizen, spelen en delen van muziek wil ik graag blijven doen, met deze viool, en dankzei SEM heb ik de viool nu eindelijk kunnen kopen! Hij is gebouwd in Genéve door Pierre Dalpin, 2007. Het diverse geluid werkt goed in de verschillende stijlen en projecten waar ik mee bezig ben. Van klassiek tot abstracte noise, ik kan steeds weer nieuwe klanken zoeken en ontdekken. Ik ben heel erg blij met deze viool en kijk uit naar onze gedeelde toekomst. Veel dank SEM!

Events

Hoe kan het dat muziek je raakt?
Treeo HOUT legt het uit in de coronaproof voorstelling:
RAAK! | 23-7 Utrecht | 24-7 Katwijk |

Locatie: Utrecht & Katwijk
Datum: 23 en 24 juli 2021

Entr’acte zal te zien en horen zijn in het Kröller-Müller Museum in Nationaal Park De Hoge Veluwe en op de Stadsakkers in Apeldoorn. Het ADAM Quartet treedt ook op met saxofoniste Kika Sprangers, youn

Locatie: StadsAkkers, Apeldoorn
Datum: 31 juli
Top