Felicia van den End, Fluit

Felicia van den End, Fluit

Sinds twee jaar speel ik op een fluit die ik met behulp van de Stichting Eigen Muziekinstrument heb kunnen kopen. Het moeilijke van blaasinstrumenten en in het bijzonder van fluit, is dat je altijd je eigen instrument moet aanschaffen. Helaas is het niet mogelijk, zoals dat met bijvoorbeeld strijkinstrumenten wel kan, om een fluit in bruikleen te krijgen. Dit komt omdat een fluit altijd in waarde daalt en omdat het mechaniek steeds wordt vernieuwd.

Het is voor (jonge) musici meestal moeilijk om een goed instrument zelf te bekostigen. Ik ben daarom nog steeds zeer dankbaar voor de mogelijkheid die de Stichting Eigen Muziekinstrument mij heeft geboden.

Ik heb er drie jaar over gedaan om een fluit te vinden die echt bij mij past en waarmee ik me verder kan ontwikkelen. Omdat elke fluit anders klinkt, de kleinste details hebben invloed, heb ik veel fluiten moeten uitproberen. Inmiddels heb ik mijn fluit beter leren kennen en heb ik er al veel concerten op gespeeld, waaronder in de grote zaal van het Concertgebouw in Amsterdam. Nog steeds biedt deze fluit mij mogelijkheden tot ontdekking en ontwikkeling, mede door zijn goede kwaliteit. Het is mijn streven om de mensen die naar mij komen luisteren de beste kwaliteit te bieden en een goed instrument is hiervoor een absolute vereiste.

Felicia van den End

Website: www.feliciavandenend.com

Top