Felicia van den End, Fluit

Ik wil graag stichting SEM bedanken voor het mogelijk maken van het kopen van een altfluit. Een altfluit is net als een piccolo een onmisbaar instrument voor een fluitist. Omdat ik ook veel hedendaagse muziek speel is het zeker geen luxe om een altfluit te hebben! Ik speel o.a. in het New European Ensemble dat zich richt op het uitvoeren van hedendaagse muziek.

Een altfluit is iets groter dan een gewone fluit en klinkt daardoor warmer en lager. Het is echt een prachtig instrument die de luisteraar (en de bespeler) laat genieten van een warm en donker timbre. Binnenkort ga ik samen met het New European Ensemble “Le Marteau sans Maitre” van Pierre Boulez uitvoeren waar de altfluit centraal in staat.

Nogmaals heel hartelijk bedankt stichting SEM!