Deborah Witteveen, Baritonsaxofoon

Als blazers ben je er meestal niet met de aanschaf van een instrument. De sopraan- en de altsaxofoon had ik al in mijn bezit, maar de baritonsaxofoon nog niet. Al vanaf mijn vijftiende speel ik veel baritonsaxofoon. Ik werd verliefd op de prachtige lage klanken. Tot dusver speelde ik altijd op een baritonsaxofoon van school of leende ik er een van vrienden. Nu ik mijn conservatoriumstudie bijna heb afgerond werd het tijd om een eigen baritonsaxofoon aan te schaffen.

Dat is gelukt met steun van SEM. Onlangs heb ik een prachtige Selmer serie II bariton aan kunnen schaffen. Het instrument heeft een helder en direct geluid en bevind zich in een fantastische staat. Het betekent heel veel voor mij dat ik nu, na jaren op geleende instrumenten te hebben gespeeld, mijn eigen baritonsaxofoon heb.

Ik ben Stichting Eigen Muziekinstrument, Aleid van Beuningen, Idske Bakker en alle donateurs ontzettend dankbaar dat ik met hun steun mijn saxofoonfamilie uit heb kunnen breiden met een baritonsaxofoon.

Top