Tim Brackman in finale Oskar Back

Op het vorige 10hsconcert van 28 december jl. speelde Tim het repertoire dat hij – met Anne achter de piano – voor het Nederlands Vioolconcours Oskar Back had voorbereid. Inmiddels hebben de 1e en 2e ronde van het concours plaatsgevonden en is Tim door de jury gekozen tot een van de drie finalisten! Daarnaast heeft hij in de 1e ronde de prijs voor beste vertolking van de opdrachtcompositie (‘Aeriko’ van Calliope Tsoupaki) gekregen. Een gedeelte hiervan was gistermiddag te beluisteren op Radio 4 (vanaf 1:09:26).

De finale vindt plaats a.s. zaterdag 20 januari om 20.00 uur in de grote zaal van Tivoli Vredenburg (Utrecht). De drie finalisten spelen met het Residentie Orkest o.l.v. Otto Tausk naar keuze het vioolconcert van Dvorak of Schumann. Tim heeft Schumann uitgekozen.

Willen jullie Tim in de finale horen spelen, dan is het mogelijk om kaarten voor de finale te kopen (dus voor categorie Oskar Back, aanvang 20.00 uur). Je kunt dan ook meestemmen voor de publieksprijs, die die avond ook nog te vergeven is. Wellicht is het geheel ook via internet te volgen.

Hopelijk tot de 20e!