Aleid van Beuningen

Aleid-piano1Stichting Eigen Muziekinstrument (SEM) is een fondsen wervende stichting die zich inzet om getalenteerde jonge musici te helpen bij de aanschaf van een eigen instrument.

Directeur van de stichting is Aleid van Beuningen. Zij heeft zich tijdens en na haar studie muziekwetenschappen aan de Universiteit van Utrecht, gespecialiseerd als fondsenwerver in de cultuursector. Het is Van Beuningens overtuiging dat jong talent op een bepaald moment, tijdens studie of loopbaan, over een eigen instrument zou moeten kunnen beschikken. Hierdoor wordt er een basis gelegd waarmee zij in de toekomst verder kunnen.

Bij een muzikale topprestatie hoort een goed instrument, dat echter vaak ook kostbaar is. Met de expertise die Van Beuningen in huis heeft, helpt zij jong talent bij het vinden van fondsen die de aanschaf van een instrument mogelijk kunnen maken. Iedere aanvraag is maatwerk. Betrokken geven is voor SEM het uitgangspunt: voor een jonge Zeeuwse celliste wordt gezocht naar fondsen met een Zeeuwse achtergrond en voor een in Friesland geboren musicus dragen, waar mogelijk, Friese fondsen bij.

Van Beuningen: “Het blijft een uitdaging om een aanvraag rond te krijgen maar als het lukt ben ik zelf minstens zo blij als de musicus. Het is prachtig om echt dat verschil te kunnen maken en partijen bij elkaar te brengen. Zo kan de volgende stap worden gezet op weg naar de muzikale top”.

SEM in De Soroptimist, oktober 2014
– Download PDF: Aleid van Beuningen, Passie voor muziek

Top